2016. november 6., vasárnap

TAG - ,,Inkább" könyvek

Sziasztoook. :) 
Úgy döntöttem, a mai nap még egyszer jelentkezem, de nem résszel, hanem egy ilyen TAG dologgal, amit köszönök egy névtelen olvasómnak, aki e-mailben kihívott engem erre. Úgy terveztem, hogy 3000 oldalmegtekintés fölött csinálom ezt meg, de meglepetésként ért, hogy a történet már elérte ezt a limitet, szóval most így fogok ,,ünnepelni". :) 
1. Inkább csak trilógiákat olvasnál vagy egyrészes könyveket?
Na mármost, ilyen kérdéssel indítani nem ér. Pláne, hogy válaszolni se tudok. Teljesen mindegy, hogy egyrészes-e vagy nem, csak jó legyen. De mivel muszáj válaszolni erre a kérdésre, akkor inkább a trilógiákat választom, de csak azért, mert az hosszabb. :D

2. Inkább csak férfi vagy csak női íróktól olvasnál?
Hmm...újabb beugratós kérdés. Most miért?? Amúgy a kérdésem a női írók, az ő stílusukat valahogy közelebb érzem magamhoz. DE, mint mindig, most is vannak kivételek, méghozzá jó sok.

3. Inkább könyvesboltban vásárolsz vagy megrendeled a könyvet?
Mivel nálunk fele nem igazán egyszerű csak úgy egy könyvesboltba beugrani, ezért szerintem inkább az utóbbi, bár azt se gyakran teszem. Én személy szerint, ha el akarok olvasni valamit, akkor rákeresek a netten és megpróbálom letölteni. Rengeteg oldal foglalkozik ilyesmikkel, szóval elég könnyű. Ha meg nem találom az adott könyvet, akkor szenvedek, méghozzá napokig, míg valami jobbat nem kapok. :D

4. Inkább film vagy inkább tévésorozat legyen a könyvből?
Ez se egy olyan dolog, amit egy olvasómániástól ér megkérdezni. Mivel válaszolni még mindig muszáj, akkor inkább tévésorozat legyen. És hogy miért? Mert az is hosszabb lenne.

5. Inkább író lennél vagy inkább könyvkritikus? 

A válaszom egyértelmű, teljes mértékben író lennék. Ennek az oka, hogy imádok mindenféle írást megosztani másokkal és imádom a pozitív visszajelzéseket. Könyvkritikus pedig azért nem lennék, mert majdnem minden könyvet szeretek és azokat felmagasztalnám, amiket pedig ki nem állok, azokat egyértelműen porig aláznám.

6. Inkább a húsz kedvenc könyvedet olvasnád egész életedben vagy inkább mindig újabbakat?
Miéééért????!! Mire fel ezek a kérdések? Most komolyan ki akarnak csinálni vele? Mert ismétlem  szerintem igenis érzéketlenségre vall, ha ilyesmit kérdeznek egy komoly könyvmolytól. És az is szégyenletes, hogy azt gondolják, kedvenc könyveim skálája kihal húsz könyvben, mert amúgy nem. Ha fel kellene sorolnom kedvenc könyveimet, az hosszabb lista lenne, mint a Mikulás karácsonyi listája. :D A kérdésre válaszolva azonban, mindig szeretek új könyveket kipróbálni és elolvasni, de a kedvenceimet se hagyom el sosem. Szerintem itt egy is-is megoldás lenne a nyerő.

7. Inkább könyvtáros lennél vagy könyvesbolti eladó?
Könyvtáros lennék, mert megszakadna a szívem, ha egy könyvet el kellene adnom, amit mondjuk magamnak szántam vagy megkedveltem.

8. Inkább napi öt oldal vagy heti öt oldal?
Ez most komolyan kérdés? Egyértelműen napi öt oldal, de mondjuk ez hangulattól és lehetőségtől függ. Példaképp felhoznám, hogy egy ezer fölötti oldalszámmal rendelkező ANGOL könyvet elolvastam alig három nap alatt, mert az volt az egyik kedvenc könyvsorozatom, az Angyali gonosz folytatása. Az egész SZJG sorozatot pedig (a Kalauz kivételével persze, ezt utólag olvastam) alig két hét alatt el is tettem láb alól. Egy alig háromszáz oldalas könyvet mégsem voltam képes egy hét alatt sem elolvasni, mert a tanulás és tanulás minden időmet elfoglalta. Szóval, a helyzet az, hogy minden lehetőségtől és időtől függ, ha van időm, napi öt és még sok plusz oldal, ha pedig nincs, akkor örülök, ha heti ötre van alkalmam.

9. Inkább csak a kedvenc műfajodban olvasnál vagy mindegyikben, kivéve a kedvenc műfajodat? 
Elég nyakatekert egy kérdés ez. :D A válaszom, hogy a kedvenc műfajomban olvasnék, abban is olvasok. Ezek leginkább a romantikus könyvek, persze a kortárs könyvekről beszélek, gimis sztorik, néha egy kis fantasztikus regény is jöhet. Sose lennék képes horrort a kezembe venni.

10. Inkább olvasnál rendes könyveket vagy inkább e-bookokat?
Mint említettem, én az utóbbi mellett vagyok. Nincs különösebb oka, nem is kockulok, csak nekem így egyszerűbb, könnyebben kivitelezhető és kényelmesebb. Persze szeretek rendes könyveket is a kezemben tartani, ha megtehetem, de mindig több az a könyv, amit e-book formátumban olvastam el.

10 + 1. Inkább kemény borító vagy inkább puha borító?
Kemény borító, egyértelműen. Szeretem a strapabíró könyveket. :)  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése