2017. június 1., csütörtök

Kérdezz-felelek

Sziasztok. :) 
Kihívtak egy kérdezz-felelekre, köszönöm szépen Femmy Strucknak. Az én kihívottaim: Dzseni, Enna és Christine Tina Spencer. Remélem elfogadjátok a kihívást.   

1.Hogy jött az ötlet, hogy létrehozz egy blogot? 
Már évekkel azelőtt blogokat olvasgattam, hogy én is hobbiszinten nekikezdtem volna ennek. Tetszett az írás gondolata, és nekikezdtem jómagam is.  Igazából csak egy felületre volt szükségem, ahova kiihatom a gondolataimat. Természetesen írogattam füzetekbe, lapokra is, de ezek elvesztek idővel. Ekkor ugrott be, hogy én is blogolhatnék. És itt jött képbe a Blogger oldal, a többi meg már történelem. 

2.Kaptál már keményen megfogalmazott kritikát? Ha igen, hogyan kezelted?
Igen, kaptam már olyan kritikát, aminek nem tetszett a hangvétele. Lehet, hogy az írója nem annak szánta, de azért mégis sértő volt rám és a munkásságomra nézve, mert valljuk be, a legrosszabb blogger is dolgozik a részein. Miután elolvastam a kritikát, eléggé összetörtem, de ez segített hozzá ahhoz is, hogy újra nekikezdjek az egésznek és talpra álljak. Kitöröltem az akkori részeimet, újrakezdtem a történetet, és a következő kritikám, amit megkaptam már sokkal kedvesebbre és pozitívabbra sikeredett. Ez a bizonyos incidens tanított meg arra, hogy nem mindenkinek kell tetszelegjen az írásom, és akinek nem jön be esetleg, annak ott a kis x az oldalam bezárásához. :) 

3.A blogos szereplőit mintáztad valakiről, vagy kitaláltak? 
A szereplőim teljesen kitaláltak, talán néha beleírom egy-egy személyes tapasztalatom, gondolatom, jellemvonásom a történetbe, de inkább maradok a fikciónál. Ennek nincs egyéb oka, mint hogy egy ismerősöm (akit nem mellesleg barátnőmnek tartottam) nekikezdett egy olyan történetnek, ahol a saját életét irta le, a szereplők is létezők voltak, csak más, azonban hasonló néven, és ezen a blogon a jellemzésemnél igen ,,kedves" dolgokat irt rólam. Én el akartam kerülni minden ilyen véleménykifejtést a nyilvánosság előtt, inkább megtartom azt magamnak. 

4.Volt olyan időszak, mikor nem akartad folytatni az írást és majdnem abbahagytad? Ha igen, mi volt az oka, hogy mégis folytattad? 
Volt ilyen időszakom, ha nem is kifejezetten az írást, egy blogom (történetesen ezt) többször is abba akartam hagyni, de végül az olvasóimra gondoltam, akk várják az új részeket, megembereltem magam, és folytattam mindent ott, ahol abbamaradt.

5.Melyik könyv volt az, amelyik a legnagyobb hatással volt rád? És miért? 
Rengeteg könyvet kedvelek, többek között Leiner Laura munkáit is, de ezt már túl sablonos lenne leírni. Három remek könyvsorozatot akarok itt megemlíteni többek között, amik hatalmas hatással voltak rám és az írásaimra is. Az első Jennifer Armentrout Luxen sorozata, amit lehet, hogy vicces, de csak nagy nehezen olvastam el, viszont nem bántam meg. A könnyed stílusú elbeszélés, a remekül felépített szereplők, a történetszálak mind-mind arra ösztökéltek, hogy én is próbáljak meg ilyen jó lenni. A másik nagy kedvencem Wendy Higgins Angyali gonosz sorozata, ennél is csak azt melithetem meg, mint az elsőnél, pazar élmény volt végigolvasni. És végezetül, de nem utolsó sorban fontos még Julie Kagawa Vastündérek szériája, nem hiszem, hogy lenne még egy olyan könyvsorozat, ahol sírtam a harmadik részen, aztán eszeveszett keresgélésbe kezdtem volna, hogy a negyedik részét is elolvashassam, igaz e-book formátumban, méghozzá angolul!

6.Ha lenne rá lehetőséged, melyik karakteredet keltenéd életre? És miért?
Elsősorban épp ennek a blognak a főszereplőjét, Mackenziet, alias Angyalt kelteném életre, hadd mondhassam el neki, hogy ő gyönyörű, nincs vele semmi baj, és bízzon Isaiah-ban, mert a fiú is szereti őt és megvédi, amíg csak kell.

7.Ki a példaképed? 
Írónak készülök, hát hogyne egy író lenne a példaképem. Vagyis több író is az, a fent említettek közül az összes, pluszban még páran, de felsorolni őket túlságosan is hosszú lenne.

8.Ha választhatnál, melyik író helyében lennél? 
Egészen biztosan Jennifer Armentrout helyébe szeretnék lenni, egyetlen ok kapcsán, hogy találkozhassak a modellel, aki megtestesíti Damont a könyvek borítóján. :D

9.Mennyi időt szoktál általában szánni az írásra? 
Hm..hát ez változó, attól függ, mennyi időm van szavad. A tanulás is fontos az időbeosztásomban, ezért néha egy órát, de ha lehet, egy napot is képes vagyok arra szánni, hogy megörvendeztethessem az olvasókat.

10.Mit üzensz az olvasóidnak? 
Az olvasóimnak,...bocsánat, az én blogmanócskáimnak annyit szeretnék üzenni, hogy továbbra is kövessenek engem, amennyiben megtehetik, s várjanak türelemmel, mert hozom a részeket mindenhova csak a kedvükért. Ti, olvasók vagytok azok, akikért érdemes írni nekem! Imádlak titeket!

Amit én kérdezek tőletek:
1.Mi vett rá, hogy blogolni kezdj?
2.Miről írsz, és miért épp ezt választottad?
3.Milyen visszajelzéseket szoktál kapni az írásaidra?
4.Kaptál már valaha negatív visszajelzést? Ha igen, hogyan kezelted ezt?
5.Szerinted mennyire fontos a feliratkozók és oldalmegtekintések száma egy blogger életében? Hát a tiedben?
6.Mi a véleményed az olyan bloggerekről, akik mások ötleteit lopják és adják el sajátjukként? Történt már veled ilyen?
7.Szerinted mennyire fontos egy blog kinézete? Befolyásolja ez a látogatók számát?
8.Mennyire fontos, hogy egy blognak fejléce legyen?
9.Mit üzensz az olvasóknak?
10.Mit üzensz a többi bloggernek?       

3 megjegyzés:

 1. Köszönöm a meghívást!
  Máris elkészültem vele! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia. :) Én köszönöm, hogy elfogadtad.

   Törlés
 2. Szia! Igen-igen, ezt is késve, de nagyon szépen köszönöm a meghívást, tetszettek a kérdések és már olvasható is a blogomon! :)

  VálaszTörlés